GROOMS TO BE – BUGETUL

Written by gabi on . Posted in Evenimente, Event planning agency Sibiu, Organizare evenimente private, Sevenevents, WordPress

O problema de organizare care poate fi evitata daca lucrurile sunt puse in ordine de la bun inceput, este stabilirea bugetului. Cateva calcule simple, stabilirea prioritatilor precum si a celor implicati in suportarea cheltuielilor, vor creiona evenimentul vostru.  Nunta nu ar trebui sa va ing

lodeze in datorii pe voi sau pe parintii vostri. Daca trebuie neaparat sa va imprumutati, suma sa nu fie mai mare decat puteti rambursa intr-un an – altfel ar fi o povara prea mare pentru un inceput de drum.

 

Daca parintii vor sa ajute financiar, discutia trebuie indreptata inspre contributia pe care acestia vor sa si-o aduca. Uneori parintii anunta ca pot contribui cu o suma fixa, alteori spun cu precizie ce vor sa plateasca. Unii vor sa stie care este aportul celeilalte parti inainte de a-si lua un angajament. Oricare ar fi contributia parintilor, terbuie sa fiti pregatiti sa va loviti de ‘aportul’ de idei si pareri din partea lor – contributia s-ar putea sa nu fie ‘gratis’.

Daca ajungeti in impas privind unele aspect din buget, este posbil sa va certati din pricina prioritatilor si nu a banilor. De aceea fiecare persoana implicata in finantare trebuie sa isi exprime foarte clar aceste prioritati.

Una peste alta, urmeaza partea esentiala a acestei experiente: va trebui sa urmariti toate cheltuielile legate de nunta. Un table in Excel sau unul din numeroasele programe software pentru  nunti iti pot fi de mare ajutor.


!!!Propriul table ar trebui prevazut cu cel putin 3 coloane: una pentru costuri estimate, una pentru costuri reale si una pentru sume depuse. Lasati loc si pentru ovservatii, plati, scadente…

Insa nu uitati…totul este relativ, fondurile trebuie alocate in conformitate cu prioritatile – trebuie sa ai o imagine de ansamblu pentru a face o alocare corecta.

Nu uitati sa includeti in buget o rezerva de 10 % – sa o numim rezerva de extravagante care va ajuta la acoperirea cheltuielile neprevazute.

 

Exista si modalitati de a-ti reduce bugetul. Iata doar cateva:

 1. Scurteaza lista invitatilor, cea mai mare cheltuiala este costul per persoana.
 2. Alege un cadru superb, o sala eleganta si decorate cu mult bun-gust, astfel vei economisi o suma relativ importanta din bugetul alocat decoratiunilor.
 3. Incepe nunta mai devreme, in miezul zilei oamenii nu consuma chiar asa multe bauturi alcoolice ca seara, ceea ce iti va reduce cheltuielile legate de bautura.
 4. Bauturile servite pot fi restranse la vin si bere. O alternativa festiva a cocktail- urilor este sangria si punciul.
 5. Opteaza pentru ziua de duminica – furnizorii scad preturile pentru aceasta zi.
 6. Renunta la toastul cu sampanie si lasa-i pe invitati sa toasteze cu bauturile pe care le au in pahar.
 7. In locul unei formatii angajeaza un DJ.
 8. Renunta la micile atentii pentru invitati si scrie-le bilete personalizate.

Pentru ca vorbeam de rezerva de extravaganta, trage linia si, daca nu ai apelat inca la ea, poate vrei sa…

…suplimentezi personalul de servire la mese – pentru o servire mai rapida, asigura- te ca sunt doi chelneri la fiecare trei mese.

…ai iluminat profesionist la nunta ta si astfel sa dai o alta dimensiune cadrului in care aceasta se desfasoara.

…imprimi pentru fiecare invitat un meniu – va conferi un plus de farmec meselor si va constitui un souvenir grozav pentru invitati.

…faci fotografii suplimentare pe care sa le trimiti ulterior invitatilor cu un biletel de multumire.

 

Va urma……

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (4)

 • Victorita

  |

  Intr-adevar, bugetul de nunta este o problema de organizare care apare cel mai des in procesul de planificare a nuntii. Exista numeroase modalitati prin care mirii pot sa tina bugetul sub control, insa cred ca cel mai important este ca acestia sa realizeze ca este nevoie de un buget, de o balanta de cheltuieli si ca nu poti sa faci economii reale daca nu urmaresti acest buget. E foarte usor sa te lasi pacalit de oferte si sa pierzi din vedere limitele impuse initial, in special acum, cand piata de nunti musteste de servicii si sunt (din motive evidente) din ce in ce mai putini cei care considera nunta o investitie.
  Un cuplu care se pregateste de nunta cu un buget anume este ideal pentru orice firma de organizare, insa la noi majoritatea cuplurilor se apuca de facut nunta dupa ureche si fara niciun plan…
  Vorbim si noi despre bugetul de nunta si planificarea lui, speram ca nu in van: http://www.avatarstuff.eu/bugetul-pentru-nunta-cum-il-planificam/

  Reply

 • Vitaly Izmailova

  |

  The recommendations you discussed here are really useful. It absolutely was such a fun surprise to have that awaiting me after i woke up to find this event. Thank you very much for the tip!

  Reply

 • Liberal Cabrera Raya

  |

  Great post however I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

  Reply

 • Dera

  |

  Katy – Pretty cool post. I just came across your blog and wnetad to saythat I have really liked browsing your posts. In any caseI’ll be subscribing to your blog and I hope you post again soon!

  Reply

Leave a comment